стаття 13 із 29
20
Жовтень 2020року
організація діяльності
комунальне некомерційне підприємство

Як забезпечити медперсонал харчуванням без ризику для неприбутковості

Олена Сердюк , провідний експерт із податкового обліку Експертус Головбух, канд. екон. наук, доцент
СИТУАЦІЯ

КНП планує забезпечити харчуванням персонал, залучений до лікування хворих на COVID-19. Які є способи утілити план? Чи не втратить заклад неприбуткового статусу? Адже колдоговір «зарплатного» харчування не передбачає.

РОЗВ’ЯЗАННЯ

Є два способи забезпечити працівників харчуванням — нараховувати доплату або замовляти обіди. Обидва потребують змін до колдоговору.

Підкажемо, як та в яких документах регламентувати харчування працівників, щоб не наразитися на ризик втратити неприбутковий статус. Експерт проаналізував висновки податківців та підготував для вас інструктаж з оподаткування харчування.

Щоб прочитати статтю, увійдіть у свій акаунт. Якщо не маєте його – зареєструйтеся та отримайте демодоступ
Облік статутного та додаткового капіталу: як НСЗУ змушує показувати прибуток
№ 20, 2020
Собівартість медпослуг: накладні витрати та розрахунок ціни